Какво се случи до този час?  Полицай е тежко ранен и

...
Какво се случи до този час? 
Полицай е тежко ранен и
Коментари Харесай

Очаквате ли поевтиняване на горивата, щом „Лукойл“ ще плаща данъци тук?

Какво се случи до този час? 

Полицай е тежко ранен и с заплаха за живота след гонка с бус с 12 мигранти, приключила с злополука. Инцидентът е станал тази заран в региона на " Цариградско шосе " под детелината за Казичене в посока София. Преследването почнало на автомагистрала " Тракия " при Ихтиман и траяло най-малко 50 км. Служителите на реда се готвели да се включат в преследването с микробус на жандармерията. Първоначално се смяташе, че е препречил пътя на мигрантите, само че по думите на шефа на столичната полиция старши комисар Калоян Милтенов полицейският автомобил е бил настрана от пътя на безвредно място, когато бусът с мигранти се блъснал в него. По информация на БНР водачът е 43-годишен българин от София, с голям брой престъпни регистрации и без брошура. Раненият служител на реда е на 51 години. Той е в безсъзнание, с голям брой пострадвания и в тежко положение. За живота му се борят в болница " Света Анна " в София. Сред мигрантите, които са сирийци, са ранени трима мъже на възраст сред 20 и 30 години. Те, дружно с водача на буса, също са настанени в " Света Анна " с разнообразни пострадвания, само че без заплаха за живота. В момента сирийците се разпитват с преводач, за доизясняване на случилото се. Разследването пое националното разследване, а частта от околовръстното към момента е затворено. Скоро след инцииента основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разгласи, че подава оставка.

 

Нидерландия победи Сенегал с 2:0 в среща от Група " А " на международното състезание в Катар, съобщи " Корнер ". В Доха " лалетата " стигнаха до триумфа с късни голове на Коди Гакпо и Дейви Класен след равностойни дейности на терена и мач, който вървеше към тъждество. За Нидерландия, която пропусна Мондиал 2018, това беше четвърта поредна победа над африкански тим на международни шампионати. Тимът на Луис Ван Гал продължава да е непобеден от 27 юни 2021 година, когато отпадна от Чехия на европейското състезание. В другия мач от нощес Съединени американски щати и Уелс приключиха наедно 1:1 в дуел от Група " B ". Тимоти Уеа откри за американците през първото полувреме, а малко преди края Гарет Бейл изравни от дузпа за " драконите ". Така двата отбора разделят второто място зад водача Англия, който разгроми Иран с 6:2.

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

 

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

С какъв брой пари би трябвало да разполага човек, с цел да си разреши, меко казано, първокласна вечеря в ресторант Nusr-Et на известния турски ресторантьор Нусрет Гьокче в Абу Даби? И какъв брой българи си купиха емблематичния модел Mercedes-AMG G63 4x4 на квадрат, чиято базова цена стартира от 450 000 лв.? Ще научите в обедните Podcast вести.

А какво ще кажете за това?

" Лукойл " мести активността си у нас и отсега нататък ще заплаща налозите си в България от 1 януари следващата година, заяви през вчерашния ден вицепремиерът и транспортен министър Христо Алексиев след среща в Министерски съвет с управлението на " Лукойл Нефтохим " и " Лукойл България ". Решението на съветската компания е взето взаимно със служебното държавно управление и не е политическо, а чисто икономическо и прагматично, безапелационен беше той. Отпадат и всички медиатори по веригата. По думите на Алексиев, това значи доходи в българската хазна в размер на 100 млн. лева, а следващата година постъпленията в бюджета можели да стигнат и до 700 млн. лева Тези средства ще бъдат употребявани за компенсиране на уязвимите групи в България, посочи Алексиев. 

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР